Objectives

Mr and Mrs Stewart came to visit us with the dimensions of their new extension which was under construction. The extension was single storey with a vaulted ceiling and would span the back of there 15 year old property increasing the size of the ground floor with a kitchen family room and by folding doors opening up to the garden. The brief was to organise the kitchen to fit with the new room lay-out in a contemporary finish but also to give room for the principal dining area and a bit of informal seating. The client had some existing Neff appliances which they wanted to retain and add to.

What We Did

The kitchen was designed with 4 x principal areas- The ovens were placed in a bank of 3 x tall units and added to with a new steam oven and warming drawer and an addition pyro cleaning single oven to match their existing. Opposite this was a large tall fridge and larder unit creating a food zone. The main focal point of the design is a straight line accommodating the induction hob with angled extractor sink and dishwasher. The whole design is pulled together with the Wine cooler and chunky 100 mm thick breakfast bar area. The kitchen is in two finishes Rio Basalt oak and Focus premium white high gloss with a mix of 40 mm square edged premium white laminate work tops and splash backs with the 100 mm Basalt oak breakfast bar.

The Result

A stunning Contemporary kitchen / family room with clean lines and finishes that feels spacious and functions well.

TESTIMONIAL

“Testimonial to follow ”

 

Mr and Mrs Stewart Mr and Mrs Stewart Mr and Mrs Stewart Mr and Mrs Stewart

Mr and Mrs Stewart Mr and Mrs Stewart Mr and Mrs Stewart Mr and Mrs Stewart


Rio Basalt Oak and Focus Premium White Gloss